Doet een Dry Needling behandeling pijn?

Dry Needling wordt inmiddels in fysiotherapie-land steeds meer toegepast en met succes! De vragen omtrent deze behandeltechniek worden dus steeds minder, toch horen we regelmatig nog dezelfde vragen. In dit artikel daarom een antwoord op de meest gestelde vragen rond Dry Needling.

Doet het pijn?

We maken gebruik van hele dunne naaldjes, dit zorgt ervoor dat je met name in de regio rug/bil en bovenbeen nauwelijks pijn ervaart. Soms kan de spier ineens samentrekken als gevolg van het effect wat het naaldje heeft. Dit is goed te voelen en wordt soms als vervelend ervaren. Hoe meer je naar de uiteindes gaat van je lichaam hoe meer je ervan voelt. Ongemak is een beter woord dan pijn.

Informatie over Dry Needling

Elleboogklachten Sport&Spine Harderwijk Dryneedling

Wat doet het eigenlijk?

In het kort is Dry Needling een techniek waarbij er eerst gezocht wordt naar pijnlijke plekken in de spier. Deze worden vervolgens aangeprikt met een dunne naald. De spier kan dan ineens aanspannen. Vervolgens zal de spier juist ontspannen. Dit zorgt voor verbeterde doorbloeding en rust in de spieren zodat hij goed kan herstellen. Daarnaast zijn er nog een aantal effecten op het zenuwstelsel waardoor ook herstel optimaal kan plaatsvinden na een dergelijke behandeling.

Bij wat voor klachten helpt Dry Needling?

Dry Needling is met name effectief wanneer de spieren teveel aanspannen. Wij gebruiken het met name bij nek/schouder klachten, hoofdpijnklachten, bil en hamstringklachten. Maar ook bijvoorbeeld bij voetklachten (hielspoor) is het heel erg effectief.

Zo, hopelijk hebben we nu veel brandende vragen beantwoord! Op naar nog meer goede resultaten middels deze mooie techniek!

Prins mauritslaan 45-A

Centraal in Harderwijk met eigen parkeerplaatsen

» Route
Je kunt ons bereiken via:
Jurre: 06-86888291
Nicole: 06-30281886
Maaike: 06-30624718
Nienke: 06-13913310
Karin: 06-59870393
Marvin: 06-86881288
Puck: 06-23912636