Crafta therapie

De CRAFTA® therapeut is een fysio-/manueel therapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van klachten en stoornissen in het hoofd-, gezicht-, kaak- en halsgebied. Nienke is op dit moment in opleiding om CRAFTA therapeut te worden. Tijdens haar opleiding zal ze haar nieuwe inzichten al wel inzetten in de praktijk

CRAFTA therapie in Harderwijk

Bij klachten en functiestoornissen van hoofd, schedel, nek, kaak en aangezichtsgebied, kan de CRAFTA-therapeut uitkomst bieden. De therapeut voert de behandeling vaak in samenspraak met de tandarts, KNO-arts, kinderarts, orthodontist en/of neuroloog uit.
Na een vraaggesprek wordt er een onderzoek uitgevoerd.
Dit onderzoek bestaat uit een analyse van beweging van het kaakgewricht, de schedel, de nek en de zenuwen van de schedel en het aangezicht. Naar aanleiding van het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld.
De behandeling bestaat uit voorlichting en adviezen, manuele technieken op hoofd, nek en aangezicht. Daarnaast krijgt u verschillende oefeningen. De behandeling wordt regelmatig op effectiviteit geëvalueerd en besproken.
Stoornissen in het hoofd- en halsgebied kunnen aanleiding zijn voor het toepassen van kaak fysio. Diagnosen en klachten die vaak voorkomen in onze praktijk zijn bijvoorbeeld:
  • Kaak klachten
  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Duizeligheidsklachten
  • Pijn in het gelaat, kaak of hoofd
  • Oorsuizen, ruizen of tinnitus
  • Klachten in het hoofd-halsgebied ten gevolge van spanning of stress

Wat is CRAFTA therapie?

Krijg snel antwoord op jouw vragen

Wil je weten of Nienke jou kan helpen? We willen je graag goed advies geven. Snel, kosteloos en vrijblijvend. Hoe kunnen we jou helpen?

Stel je vraag aan Nienke

Prins mauritslaan 45-A

Centraal in Harderwijk met eigen parkeerplaatsen

» Route
Je kunt ons bereiken via:
Jurre: 06-86888291
Nicole: 06-30281886
Maaike: 06-30624718
Nienke: 06-13913310
Karin: 06-59870393
Marvin: 06-86881288
Puck: Met verlof