Revalidatie bij de fysio. Wij helpen je van de stokken

Krijg je binnenkort een nieuwe knie of heup? Of ben je geopereerd aan je schouder, enkel of ander gewricht?

Wij zijn de specialist in Harderwijk voor revalidatie na een sportblessure of operatie.

Revalidatiefysiotherapie na een blessure of operatie

Als revalidatie fysiotherapie praktijk zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van het traject na je operatie aan een gewricht of na een ernstige sportblessure.

Revalideren doe je samen met één van onze fysiotherapeuten. Samen maken we een persoonlijke revalidatie plan gericht op jouw doelen. Daarna gaan we aan de gang in de uitgebreide sportzaal om weer fit te worden.

Ben je geopereerd? Wij hebben nauwe contacten met de specialisten uit het ziekenhuis en kunnen je hierdoor optimaal begeleiden. De revalidatie sluit naadloos aan op waar de zorg van het ziekenhuis stopt.

Krijg snel advies over jouw revalidatie-proces

Wil je weten hoe je omgaat met een beperking in je bewegen? Heb je pijn of moeite met bewegen door letsel? Welke vraag je ook hebt, als revalidatie fysiotherapeut wil ik je graag goed advies geven. Snel, kosteloos en vrijblijvend. Hoe kan ik jou helpen?

Stel je vraag aan Nicole
Revalideren oefentherapie Sport&Spine Operatie Harderwijk

Hoe helpt een fysiotherapeut jou revalideren?

Samen werken we aan jouw bewegingsvrijheid, zodat je meer zelfstandigheid krijgt in je dagelijks leven.

Aan de start van jouw revalidatie stellen we samen doelen op en kijk ik naar jouw klacht. Met een revalidatie schema dat helemaal gericht is op jouw optimale herstel gaan we vervolgens aan de slag. Tijdens de behandelingen coach wij je en geven wij aanwijzingen waar nodig. Met de juiste opbouw van de behandelingen, zorg we voor een goede balans in oefeningen.

Wij hebben nauw contact met je arts of specialist, zodat we samen jouw revalidatie zo goed mogelijk begeleiden.

Revalidatie therapie in Harderwijk

Conditie opbouwen voor een operatie

Onderga je binnenkort een grote operatie? Een goede conditie helpt ontzettend bij het herstel. Hoe beter je conditie is voor de operatie, hoe vlotter je over het algemeen door de revalidatieperiode heen komt. Wij helpen je graag in de voorbereiding en tijdens het proces door te ondersteunen en je sterker te maken.

Vragen over revalideren bij de fysio?

Ben je benieuwd wat het beste is in jouw situatie? Wanneer het verstandig is om te beginnen met trainen en waar je dat het beste kan doen. Bel of app mij en ik help je verder.

Stel je vraag aan Maaike

Hoe revalideer ik na een nieuwe knie of heup?

Voorbereiding bij een knie of heup operatie

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, starten we al voor je operatie. Samen spreken we door wat je kan verwachten en kan je me vragen stellen. Ook leer je vooraf op krukken lopen, zodat je dit na de operatie sneller oppakt.
Daarnaast trainen we je spierkracht voor je geopereerd wordt, omdat dit een positief effect kan hebben op je revalidatie.

Na de operatie direct naar huis

Na de operatie mag je direct je nieuwe knie of heup belasten en zodra je weer thuis bent, ondersteun ik je tijdens je herstel. Met advies en goede oefeningen begeleid ik je tot je je volledige bewegingsvrijheid terug hebt.

Hoelang duurt het herstel bij een knie of heup operatie?

Dit is afhankelijk van je fitheid voor de operatie. Gemiddeld houden wij aan:

  • Nieuwe knie: 18 weken revalidatie
  • Nieuwe heup: 12 weken revalidatie
  • Operatie aan meniscus: 10 weken revalidatie
  • Operatie aan voorste kruisband 9 maanden revalidatie
  • Operatie na breuk 10 weken tot 6 maand

Uiteraard is dit een indicatie en kan het werkelijk verloop van de revalidatie anders zijn.

Revalidatie bij een sportblessure

Heb je een ernstige sportblessure opgelopen dan duurt het herstel vaak een tijd. Ook als er geen operatie bij komt kijken is goed revalideren belangrijk. Dit voorkomt traag herstel of blijvende schade.

Wij zijn gespecialiseerd in sportfystioherapie en zien veel (top)sporters uit alle disciplines in onze praktijk.

Sport faciliteiten tijdens je revalidatie

Door onze uitgebreide sportfaciliteiten is er veel ruimte om zelf ook aan je revalidatie te werken. Ben je een heel eind in de revalidatie of wil je sneller herstellen? Dan is ons medisch fitness programma een uitkomst. Je kan dan sporten in onze fysio praktijk onder toezicht van een fysio.

Revalidatie na botbreuk

”Als je een bot gebroken hebt kan het soms moeilijk of spannend zijn om het daarna weer te belasten en te gebruiken. Wij helpen je omgaan met een eventueel hulpmiddel en samen bouwen we de belasting z.s.m. op zodat je snel je dagelijkse activiteiten kunt hervatten. We zijn op de hoogte van de nieuwste wetenschap op dit gebied en weten daarom ook hoe ver je kunt gaan qua belasting.”

Sport&Spine: de praktijk voor revalidatie

Wij zijn de specialist in Harderwijk en omgeving voor revalidatie na een sportblessure of operatie. Heb je vragen neem gerust contact op met ons via app of telefoon.

 

Neem contact op met ons
Knieklachten oefentherapie revalidatie Sport&Spine Harderwijk

Prins mauritslaan 45-A

Centraal in Harderwijk met eigen parkeerplaatsen

» Route
Je kunt ons bereiken via:
Jurre: 06-86888291
Nicole: 06-30281886
Maaike: 06-30624718
Nienke: 06-13913310
Karin: 06-59870393
Marvin: 06-86881288
Puck: 06-23912636