Het team van Sport &Spine

Met een team van 7 therapeuten werken wij elke dag met plezier aan jouw herstel. We stellen je ze allemaal aan je voor.

Paramedisch centrum

In ons paramedisch centrum werken naast ons team van fysiotherapeuten ook diverse andere disciplines. Je kunt bij ons terecht bij een Psychosomatisch fysio, een podotherapeut, een Logopodist met focus op adem en stem en een sportmasseur.

Deze samenwerking leidt tot verbeterde en effectieve zorg.

Het team van Sport&Spine

Hoi, Wij zijn Maaike, Nicole, Nienke, Puck, Jurre, Karin en Marvin. Wij zijn de therapeuten van Sport&Spine.

Maaike Wiersema, Sportfysiotherapeut met ambitie

Jouw herstel staat bij elke behandeling centraal, zodat je zo snel mogelijk je bewegingsvrijheid terug hebt. Ik vind het belangrijk dat jij zelf de regie houdt tijdens je herstel. Als sportfysiotherapeut ben ik ervan overtuigd dat bewegen jou hierbij helpt. Je lichaam heeft een groot herstellend vermogen en tijdens de behandeling benutten we die optimaal. Tijdens de behandeling coach en ondersteun ik je, zodat je blessure zo snel mogelijk herstelt. Dat jij pijnvrij beweegt, is mijn passie en daar zet ik me volledig voor in.

Herstellen en blijven sporten

Ik wil er alles aan doen om samen met jou de oefeningen of sport te vinden die je wel kan beoefenen, zodat je in beweging blijft. Om je herstel extra te stimuleren, kun je me altijd om advies vragen. Ook buiten de afspraken om, gewoon via WhatsApp. Op die manier kan ik je bijsturen, adviseren of oefeningen geven op de momenten wanneer jij het nodig hebt, zodat jij sneller weer op je oorspronkelijke niveau beweegt of sport.

Nieuwe inzichten en technieken

Het vak sportfysiotherapie blijft in ontwikkelingen en die volg ik op de voet. Ik vind het fantastisch om de nieuwste inzichten en technieken toe te passen als ik zeker weet dat jij hier het meeste baat bij hebt. Het is mijn droom om met mijn eigen praktijk steeds meer mensen te helpen om pijnvrij te bewegen en sporten.

Nicole Deleij, Persoonlijke revalidatie fysiotherapeut

Bij een revalidatie van een nieuwe heup, knie of herstel van een botbreuk, verloopt het herstelproces vaak anders dan bij een algemene klacht. Meestal duurt het revalideren wat langer, omdat je opnieuw leert bewegen. Ik sta voor een actief herstel waarin jij centraal staat. We kijken samen naar de doelen die je hebt en zorgen samen dat je deze zo snel mogelijk behaalt.

Ik geef advies en er is altijd ruimte voor jouw vragen, tijdens de behandeling en daarbuiten. Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Ben je thuis of op je werk en heb je een vraag? Stuur me dan een appje, op die manier kan ik je bijsturen of oefeningen geven op de momenten waarop jij het nodig hebt.

Mocht het nodig zijn, dan kan ik dry needling toepassen om die spanning te verminderen of je doorverwijzen naar een andere fysiotherapeut of discipline. Als team hebben we nauw contact met elkaar, waardoor we elkaar ook in behandelingen aanvullen en versterken.

Direct contact met je fysio in HarderwijkNaast revalideren na een operatie begeleid ik ook groepen met longziekten, zoals COPD. Bewegen is niet vanzelfsprekend als je COPD of een andere longziekte hebt, maar wel erg belangrijk. Door samen een beweegprogramma te maken en je te voorzien van concrete adviezen en tips wil ik je graag helpen om je kwaliteit van leven te verbeteren.

Nienke Beelen, Betrokken manueel therapeut

Persoonlijke aandacht en gespecialiseerde zorg geven met een vrolijke noot, dat is waar ik voor sta. Jouw pijnklachten wil ik zo goed en snel mogelijk oplossen. Je vertrouwen en positiviteit geven in jezelf en je herstel, vind ik belangrijk. Zo verlopen je behandelingen manuele therapie het prettigst. Hierbij ben ik open en duidelijk, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Als manueel therapeut behandel ik alle klachten die te maken hebben met je wervelkolom. Daarom ben ik ook gespecialiseerd in het behandelen en oplossen van hoofdpijn en nekklachten. Mijn manueeltherapie behandelingen vul ik daarnaast aan met dry needling. Met dry needling bereik ik over het algemeen snel een positief resultaat. Dit zet ik bijvoorbeeld in bij strakke spieren of ik kan het gebruiken als een andere benadering (nog)te intensief is.

Samen Maaike en Nicole werk ik elke dag met veel enthousiasme en betrokkenheid om jou de beste zorg te geven. Daarom is er altijd ruimte voor jouw vragen, tijdens de behandeling, maar ook daarbuiten. Via WhatsApp kun je me altijd om advies vragen. Op deze manier kan ik je bijsturen of oefeningen geven op de momenten waarop jij het nodig hebt.

Puck Verhoef, Fanatiek Schouder specialist en manueel therapeut

Manueel therapeut Puck Verhoef Sport&Spine HarderwijkMet enthousiasme begeleid ik mijn patiënten bij bewegen, ademhalen en het terugkrijgen van vitaliteit. Hierbij is het volgens mij belangrijk dat het herstel komt vanuit je eigen regie. Een actieve leefstijl en ontspanning zijn daarbij sleutelwoorden en dit pas ik veel toe in mijn behandelingen.

Manuele therapie Marsman

Als manueel therapeut en met cursussen dry needling heb ik ervaring in het oplossen van nek/ schouder en lage rugklachten.  Ik begeleid je graag naar een zo snel mogelijk pijnvrij resultaat waarin je weer vrij kan bewegen en ademhalen.

Het manueel specialisme Marsman is net een andere discipline dan het klassieke. Het is een behandelmethode die gebaseerd is op het feit dat een mens van nature asymmetrisch is en bepaalde voorkeuren in zijn bewegen en richting van bewegen heeft.

De behandeling is er op gericht de beweeglijkheid in de voorkeursrichting te herstellen, waardoor er een gevoel van vrijheid in bewegen ontstaat. De behandeling is vrijwel pijnvrij en bestaat uit technieken waarbij er onder lichte compressie een kleine verschuiving in een gewricht wordt gemaakt. Het gewricht wordt daardoor weer vrij in zijn bewegen.

Revalideren

Omdat revalideren een nauwe samenwerking is tussen patiënt en therapeut, vind ik het belangrijk om bereikbaar te zijn voor vragen en onzekerheden ook tussen behandelingen door en soms ook als we het behandelproces hebben afgesloten. Daarom ben ik bereikbaar via whatsapp. Bijsturen of het beantwoorden van vragen tussendoor wordt daarmee heel makkelijk.

Jurre Hüther De Rochemont, Gedreven Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut in opleiding

Mensen laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze zelf zouden verwachten vind ik het mooiste wat er is. Met de juiste ondersteuning kunnen mensen meer bereiken dan dat ze zelf voor ogen hebben. Ik wil patiënten daar graag in ondersteunen.

Als je een sportblessure hebt wil ik graag met je aan de slag om samen met jou de klacht te verhelpen en je de tools geven zodat je minder snel de klacht terug krijgt.

Als je een klacht hebt in het dagelijkse leven wil ik samen met je kijken hoe we deze klacht in de toekomst kunnen voorkomen. Ik ben van mening dat we niet alleen naar de klacht moeten kijken maar ook naar de persoon daar achter. Ik wil je graag ondersteunen in het herstel proces.

Nooit klaar met leren

Het mooiste aan het vak fysiotherapie is dat je nooit klaar bent met leren. Daarom ben ik in 2022 gestart met de opleiding tot sportfysiotherapeut. Ik vind het daarbij ook leuk om te sparren met collega’s om ervoor te zorgen dat ik je de beste behandeling kan geven.

Karin van de Kamp, met de voetjes van de vloer

Iets voor mensen kunnen betekenen, echt luisteren naar wat er aan de hand is en dan samen tot een behandelplan komen. Dat is waar ik voor sta.

Ik ben er van overtuigd dat veel klachten te voorkomen zijn als er meer aandacht voor voeten zou zijn. Dat is de reden dat ik de opleiding tot voetentrainer volg. Voeten zijn een beetje het vergeten kindje. Dus heb je last van je hallux valgus, platvoeten of hielspoor en ben je gemotiveerd om hiermee aan slag te gaan, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Heb je een complexe klacht dan kijken we vaak samen met een collega naar de best mogelijk behandeling. Zo zorgen we voor het beste resultaat in de kortst mogelijk tijd.

Marvin Tulner, Schouderspecialist

Samen met jou wil ik aan het werk gaan om jouw herstel zo spoedig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ik geloof erin dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan werken aan herstel en hierin wil ik je zo goed mogelijk ondersteunen.

Door mijn persoonlijke betrokkenheid wil ik de mensen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan maar dat we het samen doen. Het vertrouwen en samenwerken tussen therapeut en patiënt staat daarom bij mij erg hoog. Je kunt mij altijd gemakkelijk en snel benaderen via de app.

Mijn grootste aandachtsgebied ligt op schouderrevalidatie. Het is een erg complex gewricht wat het altijd weer een leuke puzzel maakt waar jouw klachten door zijn ontstaan en wat we er aan kunnen doen. Binnen het schoudernetwerk zijn we altijd actief bezig met het optimaliseren van schouderrevalidatie. Door al deze kennis te bundelen in combinatie met met de nodige jaren werkervaring hoop ik met je de revalidatie tot een succesvolle revalidatie te laten verlopen.

Prins mauritslaan 45-A

Centraal in Harderwijk met eigen parkeerplaatsen

» Route
Je kunt ons bereiken via:
Jurre: 06-86888291
Nicole: 06-30281886
Maaike: 06-30624718
Nienke: 06-13913310
Karin: 06-59870393
Marvin: 06-86881288
Puck: 06-23912636