Dry needling: bij pijnlijke spieren en stress

Wanneer je een pijnlijke spier of pees hebt, kan je veel baat hebben bij dry needling. Bij dry needling worden er met kleine naaldjes ‘trigger points’ in een spier of pees aangeprikt. Dit zorgt voor directe ontspanning en pijnverlichting. Dry needling wordt door onze fysiotherapeuten ingezet als we ervan overtuigd zijn dat dit jouw herstel extra stimuleert.

Dry needling bij je fysiotherapeut in Harderwijk

Wat zijn trigger points?

Een trigger point wordt ook wel spierknoop genoemd en is een lokale verkramping in een spier. Vaak ontstaat een spierknoop door een verminderde doorbloeding of langdurige spanning, bijvoorbeeld door overbelasting, stress, een slechte houding of een val. Van buitenaf voel je de spierknopen als pijnlijke harde bolletjes. Wanneer je er druk op geeft, kan een trigger point pijnlijk uitstralen naar een ander deel in het lichaam.

Is dry needling pijnlijk?

Soms kan het plaatsen van de naaldjes gevoelig zijn. De naaldjes zijn heel dun, waardoor je het inbrengen vaak niet voelt. Wel kan je een kleine samentrekking in de spier voelen en dit geeft soms wat lichte pijnklachten, zoals kramp. Na het inbrengen, ontspant de spier zich meestal direct en hierdoor beweeg je je gemakkelijker. De reactie op dry needling verschilt per persoon.

Wat we regelmatig terughoren, is dat het behandelde gedeelte wat vermoeid of stijf is na een behandeling. Dit duurt meestal kort. Meestal merk je direct na de behandeling of een dag later dat je beweeglijkheid is vergroot.

Krijg snel antwoord op jouw dry needling vragen

Wil je weten of dry needling jou kan helpen bij je pijnklachten? We willen je graag goed advies geven. Snel, kosteloos en vrijblijvend. Hoe kunnen we jou helpen?

Stel je vraag aan een fysiotherapeut
Elleboogklachten Sport&Spine Harderwijk Dryneedling

Evelien: “In 1 behandeling was ik van mijn kaakklachten af.”

“Al jaren heb ik last van kaak. Ik tandenknars en draag daarom ’s nachts een bitje. Soms zijn er zelfs dagen dat ik mijn mond nauwelijks open kan doen. Erg vervelend tijdens het praten en met eten. Vaak is de pijn na een kleine week over, maar het liefst ben ik ervan af.

Daarom heb ik dry needling geprobeerd. Na 1 behandeling was ik al van mijn klachten af. De dag na de behandeling waren al mijn klachten weg, verdwenen als sneeuw voor de zon. Als mijn kaakklachten terugkomen, laat ik me direct weer behandelen!”

Hoe hebben we Evelien geholpen met haar kaakklachten?

Vaak ontstaan kaakklachten, omdat de spier in de kaak niet goed doorbloed en stijf is. Door de spier in Eveliens kaak te stimuleren met een naaldje komt de doorbloeding weer op gang. Bij haar verdwenen de klachten direct. Vaak zien we klachten snel verdwijnen door het natuurlijk herstel.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dat hangt van je klacht af en hoe lang je er last van hebt. Wanneer je de klacht sinds kort ervaart, heb je soms genoeg aan 2 behandelingen. Wanneer je al langere tijd klachten hebt, kan het zijn dat je meer behandelingen nodig hebt. Ook kan het zijn dat dry needling onderdeel is van een groter behandelplan, bijvoorbeeld met oefeningen en mobilisaties.

Hoe helpt dry needling bij stress en spanning?

We zien geregeld dat er klachten ontstaan door stress en spanning. Met dry needling ontspannen we de trigger points die door de stress en spanning worden veroorzaakt. Hierdoor worden je klachten minder hevig en komen ze minder vaak terug. Door dry needling als een onderhoudstherapie te gebruiken, zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van je klachten.

Daan: “Na 5 jaar kon ik eindelijk weer hardlopen.”

“Ruim 5 jaar heb ik rondgelopen met mijn scheenbeenklachten tijdens het hardlopen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor dry needling en na 3 behandelingen waren mijn klachten al zoveel minder! Zo kon ik het hardlopen weer zelfstandig opbouwen.”

Helpt dry needling bij sportklachten?

Bij sportklachten kan dry needling een uitkomst zijn, zelfs bij een klacht die al jaren bestaat zoals bij Daan. Bij Daan werden zijn klachten veroorzaakt door de strakke band die hij voelde rond zijn kuit en scheen. Door de spierknopen lokaal te stimuleren, pakte het lichaam het herstel zelf op en kon Daan weer starten met hardlopen.

Binnen 48 uur helpen wij jou met je pijn-klachten

Word je beperkt in je beweging of heb je pijnklachten? Je wilt natuurlijk snel van je klachten afgeholpen worden. Dat vinden wij ook belangrijk. Daarom krijg je altijd een fysiotherapeut aan de lijn en garanderen we je dat binnen 48 uur bij ons terecht kunt.

Maak een afspraak met een fysiotherapeut
Revalidatie oefentherapie nieuwe knie Sport&Spine Harderwijk

Prins mauritslaan 45-A

Centraal in Harderwijk met eigen parkeerplaatsen

» Route
Je kunt ons bereiken via:
Jurre: 06-86888291
Nicole: 06-30281886
Maaike: 06-30624718
Nienke: 06-13913310
Karin: 06-59870393
Marvin: 06-86881288
Puck: Met verlof